Dawniej, 11 listopada czyli w dzień św. Marcina zajadanie się gęsiną było tradycją. Mówi o niej chociażby stare przysłowie: „Na św. Marcina najlepsza gęsina”. Pragniemy tę tradycję przywrócić na nowo. Przez cały miesiąc listopad zapraszamy na kulinarną ucztę z gęsiną w roli głównej.

Polecamy:
Gęś "Leśna Polana" z mięsem i jabłkami (65 zł/1 kg)
Gęś "Ślesińską" z kaszą i grzybami (60 zł/1kg)
Gęś "Bursztynową" z ryżem i gruszką (63 zł/1kg)
Gęś "Cezara" z kaszą kus-kus i suszonymi owocami (66 zł/1 kg)

Oprócz gęsi serwujemy dania dla prawdziwych smakoszy: czarninę z kluskami ziemniaczanymi, "gęsi pipek", udo gęsie w calvadosie, półgęsek, pasztet pierś grillowaną.
Na dania z gęsiny prosimy umawiać się telefonicznie, realizujemy także zamówienia cateringowe u klienta z obsługą lub bez.

Serdecznie zapraszamy!!!